כניסה
למנויות
צרו קשר

סלט קינואה של יוני רומנו

את הסלט הזה אני ממש אוהבת לקחת כשאני מתארחת והוא מעולה עם תוספת של עדשים שחורות לימים ארוכים מחוץ לבית.
הסלט הזה מעולה בפני עצמו כמנת פחמימה יחד עם שומן או עם תוספת של גבינת פטה עיזים או עדשים שחורות ואז הוא כבר ממש סוגר לנו פינה כארוחה שווה!

 
רכיבים:
2 כוסות קינואה מבושלת
צרור פטרוזיליה קצוצה
כף חמוציות ללא סוכר (קצוצות)
8 בוטנים קלויים
כפית שומשום
כף סילאן טבעי
כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
מתחילים עם השריית קינואה ל 4 שעות או לילה. מסננים וקולים קלות במחבת (ללא שמן) עד שמופץ ריח אגוזי.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים או 4 כוסות אם הקינואה לא הושרתה.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה 14 עד 18 דקות (קינואה שלא הושרתה זה 18 דקות בישול)
 
קוצצים פטרוזיליה וחמוציות ומוסיפים לקינואה אחרי שהתקררה.
קולים את הבוטנים והשומשום במחבת ללא שמן, שוברים את הבוטנים ומוסיפים לסלט.
מתבלים בסילאן, שמן זית, מלח ופלפל – מערבבים היטב.

ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד יומיים.
אפשר להוסיף עדשים שחורות לאחר בישול או גבינת פטה/ בולגרית.
 
כיצד נתייחס?
2 כפות מהסלט כמנת פחמימה יחד עם השומן של הארוחה.

למה להשרות קינואה?
השריית קינואה לפני הבישול משפרת את העיכול ומסייעת בספיגת מינרלים.
הקינואה מצופה בחומר טבעי בשם סאפונין, שמעניק לה טעם מר ועלול לעורר גירוי במערכת העיכול.
השרייה עוזרת להסיר את הסאפונין, להפחית חומצה פיטית שמפריעה לספיגת ברזל ואבץ, ולשפר את זמינות הערכים התזונתיים בגוף.
השרייה גם משדרגת את הטעם משמעותית.

זמן השרייה מומלץ: 4–8 שעות (או לילה שלם). לאחר מכן יש לשטוף היטב ולבשל כרגיל.

ערכים ל־100 גרם
קלוריות 160 kcal
חלבונים 4.2 גרם
פחמימות 22.8 גרם
שומנים 5.4 גרם
סיבים 3.0 גרם
 
הערכים מבוססים על רכיבי הסלט לאחר בישול וקירור.
 
סלט קינואה בריא, טבעוני (אלא אם הוספנו גבינה),
מתכון קליל ובריא, סלט סופרפוד לנשים עסוקות

נשמח לשמוע ממך כשאת מכינה!

נשים מכוח החמש מוזמנות לשתף בקבוצת השיתופים שלנו!
 
להאמין. לפעול. להגשים.