סלט קינואה של יוני רומנו
סלט קינואה של יוני רומנו
רכיבים:
כוס קינואה
צרור פטרוזיליה
מעט חמוציות ללא סוכר
בוטנים + שומשום קלויים
סילאן
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
שוטפים כוס קינואה, מסננים ואז קולים מעט במחבת (אין צורך בשמן) עד שמתקבל ריח אגוזי. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מנמיכים את הלהבה - מכסים ומבשלים ל 18 דקות עד שמוכן.
קוצצים פטרוזיליה וחמוציות ומוסיפים לקינואה.
את הבוטנים והסומסום קולים במחבת ללא שמן, שוברים את הבוטנים ומוסיפים לסלט.
מתבלים עם סילאן, שמן זית, מלח ופלפל.
ניתן להכין מראש ולשמור במקרר
כיצד נתייחס?
כל חצי כוס קינואה = מנת פחמימה
כל 2 כפות חמוציות = מנתפחמימה
8 בוטנים = מנת שומן
כפית סומסום = מנת שומן
2 כפות סילאן = מנת פחמימה
